POP UP: Niet vervelen, buiten spelen!

 

 


 

Het gaat vooruit! 20 juli ging al de tweede POP-UP activiteit door. Onder het mom 'ook jongeren spelen nog eens graag' organiseerden wij een soort buitenspeeldag voor hen. Met een aantal leuke attracties en een chillzone was het Abdijpark de hotspot van de dag. En het was weer warm, de weergoden staan aan onze kant! De jongeren namen een GoPro mee om ons de attracties van binnen en van buiten te tonen. Benieuwd? Bekijk het videoverslag dan op de facebookpagina van Giesbaargse Jeugd!

 

Continue Reading

POP UP: Regen ontwijken? Fimke kijken!


 

Yes! 9 juli was het zover! Onze eerste pop-up activiteit ging door aan JC De Spiraal. Onder het motto "Regen ontwijken? Filmke kijken!" voerden we ons regenplan uit. Het ging namelijk slecht weer zijn. Maar de weergoden waren in een wisselvallige bui en gaven ons een superhete dag en avond! Daarom hebben we onze cinema naar buiten verhuisd. We maakten er een supergezellige openluchtcinema van. Zeteltjes, lampjes, kaarsjes,... Bridges of Spies (een Spielbergfilm) kon misschien niet iedereen bekoren maar een nieuw concept was geboren! Openluchtcinema voor herhaling vatbaar!

 

Continue Reading

Speelplein Guustje van start


 

Zomer! Dat betekent speelplein! Net als de voorbije jaren kunnen kinderen van 2,5 tot 15 jaar weer terecht in het Karmelieten voor een onvergetelijke vakantie. En ze zijn goed gestart! Meer info over het speelplein is terug te vinden op de pagina van het speelplein

 

de foto's worden verzamelt op de facebookpagina van Speelplein Guustje. Meer info is te vinden bij Barbara (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 054 43 44 06).

 

 

Continue Reading

198 kinderen roefelden mee!


 

Elk jaar in juni zetten Geraardsbergse handelaars en diensten hun deuren open, kinderen kunnen dan eens komen proeven van het werkleven. En dat doen ze met heel veel plezier en enthousiasme! 197 kinderen deden dit jaar mee aan de Roefeldag, een record! Het aanbod was dan ook heel uitgebreid. De drie Roefeljournalisten gingen bij iedereen langs en konden zo een mooi verslag schrijven van de dag. Lees er alles over in de Roefelgazet en krijg een blik achter de schermen.

De foto's zijn terug te vinden op de facebookpagina van Giesbaargse Jeugd.

Ben je zelf handelaar in Geraardsbergen in wil je wel meedoen met de Roefeldag in 2017? Top! Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Continue Reading

Rad van de Giesbaargse Jeugd

 


JC De Spiraal is de laatste weken naar goede gewoonte omgetoverd tot studeerruimte voor de Geraardsbergse studenten. “Elke dag wordt er ijverig gestudeerd door hen. Dat verdient nu en dan een leuke beloning”, aldus de jeugddienst.

Vandaag vond in dit teken voor de tweede maal het ‘Rad van de Giesbaargse Jeugd’ plaats. De studenten komen aan het rad draaien en hebben altijd prijs! De vorige editie was in het begin van de blokperiode. Vandaag stonden er heel wat lekkernijen zoals ijsjes, appels en snoepjes op het menu. “De laatste loodjes wegen immers het zwaarst en dan kan iets lekkers veel deugd doen”, aldus de jeugddienst.

De jeugddienst zal ook na de blokperiode de jongeren van Geraardsbergen blijven verwennen. De POP-UP Zomer staat helemaal in het teken van het invullen van de vrije tijd van +16-jarigen. Kom zeker een kijkje nemen op de facebookpagina van Giesbaargse Jeugd!

 

Continue Reading