Wat denkt het stadsbestuur?

                 

 

20 mei 2016

 

 

 

Nu de visie op papier staat is het hoog tijd om deze, samen met de resultaten van ons onderzoek, voor te leggen aan het stadsbestuur. We bezochten het managementteam en vroegen de goedkeuring van het College van Burgemeester en Schepenen en de Gemeenteraad.

 

 

We willen dat iedereen achter onze visie rond kindvriendelijkheid staat. Niet alleen de diensten die hiermee aan de slag gaan maar ook het stadsbestuur. Zo kunnen we er echt iets van maken.

Op 16 maart waren we te gast op het Managementteam, daarin zitten de secretaris, de ontvanger van het OCMW, de ontvanger van Stad Geraardsbergen en alle departementshoofden van de stad en het OCMW. Voor deze vergadering werden ook de burgemeester en schepenen uitgenodigd. Zo konden zij meeluisteren en vragen stellen. Het managementteam was enthousiast over wat de kinderen en jongeren te vertellen hadden. Veel dingen die aan bod kwamen werden ook door volwassenen al eerder aangehaald. Er moet dus werk van gemaakt worden. De  visie en de uitleg hierrond kregen ze mee naar huis.

11 april werd de visie, samen met een korte strategie (hoe we het willen aanpakken) op de agenda van het College van Burgemeester en Schepenen geplaatst. En op 17 mei kon de gemeenteraad zich hierover buigen. Beiden waren ze positief! Een duim omhoog dus voor de visie!

Wat nu?

We mogen van het stadsbestuur verder werken rond kindvriendelijkheid in Geraardsbergen, en dat gaan we dan ook doen! We starten met het indienen van een portfolio. Dit is een rapport waarmee we ons kandidaat stellen om het label kindvriendelijkheid te krijgen. Als we dit label halen wil dit niet zeggen dat we kindvriendelijk ZIJN maar dat we wel ons best gaan doen om er aan te WERKEN. Daarnaast moeten we de visie ook verder uitschrijven: hoe gaan we dit nu aanpakken? Wie gaan we hierbij betrekken? Welke acties gaan we doen? ... Nog heel wat werk voor de boeg dus!

 

Tine Platteau - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 44 05

Kindvriendelijke steden en gemeenten -  www.kindvriendelijkestedenengemeenten.be

Kinderrechten - www.kinderrechten.be

Jeugdraad Geraardsbergen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.