Kindvriendelijk maart

1 april 2017

Maart was een drukke maand! Op de laatste dag was het namelijk Iedereen (ver)telt! Een avond in teken van de kinderrechten. Omdat dit zo'n grote activiteit was is hier een heel apart artikel aan besteed.

Kindvriendelijk Geraardsbergen

Deze maand werd het actieplan afgewerkt. In dat plan staat hoe we de komende twee jaar Geraardsbergen kindvriendelijker willen maken. We hebben het actieplan ook op de agenda gezet van het schepencollege, zo konden de burgemeester en zijn schepenen het ook inkijken. De burgemeester wil graag wat nauwer betrokken worden. Dat is wel leuk!

Op 23 maart waren we ook te gast op de vormingstweedaagse van VVJ (vereniging voor Vlaamse Jeugddiensten). We mochten daar, samen met andere kindvriendelijke steden een standje bouwen op hun inspiratiemarkt. Zo konden andere steden en gemeenten, die nog geen kindvriendelijke stad zijn, wat rondkijken en vragen stellen, want hoe meer steden kindvriendelijk worden hoe beter!

 

Kinderen en jongeren in de stad!

Iedereen moet zich thuis kunnen voelen. In dit deeltje zetten we een aantal leuke acties/evenementen/plekken in de kijker.

Op 1 maart zorgde het speelplein voor een knallende kindercaravalfuif! We kregen namelijk de opmerking dat er te weinig te beleven valt in de vakanties. De fuif was superleuk, alleen was er niet zo heel veel volk. Is een kinderfuif wel wat de kinderen en ouders willen? Dat zullen we hen eens moeten vragen!

Na onze voorstelling op de plenaire vergadering van de dorpsraden (in januari) kregen we heel veel positieve reacties. In maart werden we uitgenodigd door de dorpsraad van Viane! Zij organiseren elke maand Kom eens Af, elke inwoner is dan welkom om af te komen, gezellig samen te zijn, doen waar ze zin in hebben in de Parochiezaal. Ze willen ook graag meer kinderen en jongeren naar hun activiteiten krijgen en ze zelfs aanmoedigen om zelf dingen te organiseren, af te spreken met hun vrieden. Dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen! We gaven hen wat tips en ontmoetten alvast twee enthousiaste jongeren. Wordt vervolgd!

 

Jullie mening telt!

Wij willen graag te weten komen wat de kinderen en jongeren denken over Geraardsbergen. Wat is goed? Wat kan beter? Lees hier hoe we dat proberen.

We willen graag naar de scholen trekken om de mening van kinderen en jongeren te vragen. Daar kunnen we ze namelijk allemaal vinden, en hoeven zij geen moeite te doen om tot bij ons te komen. Kinderen en jongeren vertelden ons namelijk dat dat de beste manier is om hen te bereiken. Maar hoe moeten we dat nu doen? Wat denken de scholen daarvan? We waren te gast op het LOP, dat is het lokaal overleg platform, alle lagere scholen van Geraardsbergen, de CLB's maar ook andere diensten zoals Huis van het Kind komen daar samen om te overleggen. Op dat LOP mochten we onze vragen even stellen. De aanwezige scholen waren enthousiast maar om een goed beeld te krijgen zal er een enquête gestuurd worden naar alle scholen. De resultaten zullen voorgesteld worden op het volgende LOP.

 

Wil je meer weten of heb je een suggestie of opmerking? Laat het ons weten!

Tine Platteau - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 44 05

Sarah Van den Herrewegen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 20 77

Kindvriendelijke steden en gemeenten -  www.kindvriendelijkestedenengemeenten.be

Kinderrechten - www.kinderrechten.be

Jeugdraad Geraardsbergen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken