Iedereen (ver)telt!

                 

 

1 april 2017

 

Op vrijdag 31 maart was iedereen welkom in De Spiraal, maar vooral de kinderen konden zich die avond uitleven! We hadden namelijk nog niet echt gevierd dat we een kindvriendelijke stad zijn, en dat wilden we deze avond doen.

 

Waarom wachten tot maart om dit te vieren?

Omdat we er een leuke avond van wilden maken met heel wat te doen! Het label dat we gehaald hebben is geen lege doos, het betekent heel wat, dus mag de viering ook groot zijn! Geen gewone receptie maar een goed gevulde avond!

 

Een goedgevuld programma!

We begonnen de avond met een receptie, maar geen gewone receptie! We zorgden ervoor dat ook de allerkleinsten konden meegenieten. Met kindertafeltjes en stoelen, kiinderchampagne, lekkere hapjes en chipjes en kleurrijke servetten werd het een heuse kinderreceptie.

Om 18u mochten we niemand minder dan Kristel Verkebe verwelkomen, bekend bij jong en oud, werd ze door iedereen enthousiast ontvangen. Waarom Kristel? Wel, zij is kinderrechtenambassadeur, dat wil zeggen dat ze de kinderrechten mee bekend wil maken. Zij maakte voor Ketnet de serie Generatie K. Aan de hand van verborgen camera, reportages en korte rubrieken wil Generatie K kinderen aanzetten om over hun rechten en die van anderen na te denken, en hn aazetten om voor zichzelf en anderen op te komen. Op onze avond kwam ze vertellen over het programma en wat dat voor haar betekende. Ze werd hiervoor geïntervieuwd door twee enthousiaste Geraardsbergse tieners, Elena en Emilie! Daarna bleef Kristel nog een hele tijd om met alle kinderen die er waren een gesprekje te doen en op de foto te gaan. Wat een toffe madam!

 

 

 

We hadden ook samen met heel wat andere diensten en partners een heuse kinderrechtenmarkt uitgebouwd. Kinderen konden jacht maken op de verschillende kinderrechten. Via opdrachten leerden ze deze rechten beter kennen. Ze konden ook hier en daar hun mening achter laten. Last but not least werd er ook een kinderrechtenmuur onthuld. Deze muur in het jeugdcentrum werd door een graffiteur gespoten in het thema. De Lions Club van Geraardsbergen zorgden ervoor dat dit mogelijk werd! Zij bestaan namelijk 100 jaar en wilden graag iets doen voor de jeugd! Alvast heel erg bedankt! En misschien is dit wel de start van een hele reeks kinderrechtenmuren...

  

 

Het was een top avond!

  

Wil je meer weten of heb je een suggestie of opmerking? Laat het ons weten!

Tine Platteau - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 44 05

Sarah Van den Herrewegen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 20 77

Kindvriendelijke steden en gemeenten -  www.kindvriendelijkestedenengemeenten.be

Kinderrechten - www.kinderrechten.be

Jeugdraad Geraardsbergen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken