Iedereen naar buiten!

                 

 

1 mei 2017

Wat vliegt de tijd toch snel! April is ook alweer gepasseerd, en het kriebelt serieus bij ons om naar buiten te gaan!

Kinderen en jongeren in de stad!

Iedereen moet zich thuis kunnen voelen. In dit deeltje zetten we een aantal leuke acties/evenementen/plekken in de kijker.

1 april was de Ronde van Vlaanderen na 5 jaar afwezigheid terug in Geraardsbergen. De stad wilde hier graag een groot volksfeest van maken! Het werd een groot  feest met heel wat volk op de Vesten en de Muur. Om de vroege vogels te verwelkomen kon iedereen een ontbijt reserveren. Wij wilden ook kinderen en jongeren warm maken voor dit ontbijt! Daarom boden we dit ontbijt voor de -26 jarigen aan voor maar 2 euro! Was jij er bij tijdens de Ronde? Geraardsbergen leeft dan helemaal!

 

April betekent ook Buitenspeeldag! Dit jaar op woensdag 19 april. We sleutelen al een paar jaar aan onze buitenspeeldag, we willen namelijk elk kind in Geraardsbergen warm maken om naar buiten te trekken. Tot vorig jaar richtten we ons hiervoor vooral naar het centrum van de stad. Maar dit jaar wilden we ook de deelgemeenten betrekken. Aan Den Bleek (het openluchtzwembad) konden de kinderen zich volledig uitleven tijdens tal van activiteiten (verschillende sporten, maar ook dans en free running). Daarnaast bezochten twee promoteams alle speelpleintjes van de deelgemeenten. De kinderen die daar buiten speelden werden uitgedaagd voor een paar spelletjes en kregen daarna een heus pretpakket! Want was is er nu leuker dan spelen vlak bij je thuis met alle vriendjes uit de buurt? Het is voor herhaling vatbaar! 

In april mochten we ook langsgaan bij de  dorpsraad van Moerbeke. Tijdens hun jaarlijkse bewonersvergadering (waar alle inwoners van Moerbeke konden komen luisteren) mochten we spreken over alles wat we doen voor kinderen en jongeren in de stad. De Giesbaargse jeugd (met dank aan de jeugdraad voor de assistentie!) wil in de toekomst spelen in het dorp meer promoten! De dorpsraad is een goede partner om te weten te komen wat er allemaal leeft. Want Geraardsbergen heeft maar liefst 15 deelgemeenten dus alle hulp is welkom!

  

Talent @ Geraardsbergen

Veel talent in onze stad! Maar proberen we dit talent in Geraardsbergen te ontdekken en te stimuleren?

Sinds een aantal jaren kunnen kinderen zich inschrijven voor de techniekacademies tijdens de paasvakantie. Tijdens deze workshops leren de kinderen allerlei soorten techniek. Super leuk om te doen! En heel interessant om te ontdekken wat je graag doet en waar je goed in bent.

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de techniekacademie te organiseren tijdens de speelpleinwerking. Kinderen hoeven niet meer op voorhand in te schrijven of extra te betalen. De techniekacademie is gewoon een keuzeactiviteit op het speelplein. Iedereen kon deze zo makkelijk eens uitproberen!

 

Jullie mening telt!

Wij willen graag te weten komen wat de kinderen en jongeren denken over Geraardsbergen. Wat is goed? Wat kan beter? Lees hier hoe we dat proberen.

Wist je dat elke middelbare school een leerlingenraad heeft? Dat is een groep leerlingen uit de school die af en toe samen komt om over de school te praten, advies te geven, dingen te organiseren. Een beetje zoals de jeugdraad doet. Zij geven aan advies aan de stad en organiseren ook allerlei evenementen. De jeugdraad wilde deze leerlingen graag wat beter leren kennen en daarom nodigde ze hen allemaal uit. Door alle leerlingenraden samen te brengen konden ze elkaar en wat ze doen wat beter leren kennen. Wat hebben ze gemeen? Kunnen ze samen dingen doen? Het was een heel leerrijk middagje!

 

 

Wil je meer weten of heb je een suggestie of opmerking? Laat het ons weten!

Tine Platteau - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 44 05

Sarah Van den Herrewegen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 20 77

Kindvriendelijke steden en gemeenten -  www.kindvriendelijkestedenengemeenten.be

Kinderrechten - www.kinderrechten.be

Jeugdraad Geraardsbergen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

Afdrukken