Juni: de zomer in aantocht

1 juli 2017

Juni was een rustige maand. Kinderen gaan de laatste dagen naar school en doen misschien proeven. Jongeren zitten in de examens. Maar op de jeugddienst blijven we verderwerken aan een kindvriendelijke stad!

Kindvriendelijk Geraardsbergen

 

Werken aan een kindvriendelijk Geraardsbergen betekent ook soms vergaderen. Op 12 juni kwam onze stuurgroep samen. Zij bekeken samen met ons hoe goed we bezig zijn met het uitvoeren van ons plan. Ook dachten we na over hoe we bepaalde acties konden aanpakken. We zijn goed bezig!

 

Kinderrechten in de kijker

Hier kan je de acties rond kinderrechten in Geraardsbergen nalezen

 21 juni vierde het Huis van het Kind groot feest. Zij mochten 1 kaarsje uitblazen. Ze hebben in het jaar dat ze bestaan al heel wat dingen gedaan! En daar kwam 21 juni nog iets bij. Toen opende namelijk ruilwinkel De Kaddee. Een ruilwinkel, wat is dat? In De Kaddee kunnen ouders kleren ruilen. Als een kledingstuk bijvoorbeeld te klein geworden is kunnen ze dat binnenbrengen in de ruilwinkel. Hiervoor krijgen ze dan punten op hun spaarkaart. Met die punten kunnen ze kleren uit de ruilwinkel kopen. Elk kind heeft recht op goede zorgen, dus ook kleertjes die passen. De ruilwinkel helpt daarbij!

 

Kinderen en jongeren in de stad!

Geraardsbergen wil de strijd aangaan tegen de klimaatverandering. Hoe? Door tegen 2030 veel minder CO2 uit te stoten, want dat is heel schadelijk voor het milieu. Hiervoor moet nu al nagedacht worden over hoe we dit kunnen aanpakken, want simpel is het niet. En Geraardsbergen wil hierbij later ook de inwoners van de stad betrekken. De jeugddienst werd uitgenodigd om hier mee over na te denken, omdat wij het best weten hoe we kinderen en jongeren kunnen bereiken en ook hun hulp kunnen inschakelen. Samen kunnen we werk maken van een gezonder Geraardsbergen. Een nieuwe uitdaging is begonnen!

 

Talent @ Geraardsbergen

Veel talent in onze stad! Maar hoe proberen we dit talent in Geraardsbergen te ontdekken en te stimuleren?

Deze maand hadden we een afspraak met Annemieke. Zij werkt ook voor de stad Geraardsbergen en dit op de dienst Economie. Zij wil samen met ons werken rond de talenten van onze jonge inwoners en dan vooral rond werk. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren de job vinden die bij hun talenten past? Hoe kunnen we jongeren makkelijker aan een vakantiejob helpen? Op deze en nog zoveel meer vragen proberen we samen een antwoord te vinden!

 

Wil je meer weten of heb je een suggestie of opmerking? Laat het ons weten!

Tine Platteau - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 44 05

Sarah Van den Herrewegen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 20 77

Kindvriendelijke steden en gemeenten -  www.kindvriendelijkestedenengemeenten.be

Kinderrechten - www.kinderrechten.be

Jeugdraad Geraardsbergen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

Afdrukken