Juli en augustus: tijd voor vakantie!

1 september 2017

1 juli betekent de start van de grote vakantie! Ook wij genieten volop van de zomer, er viel heel wat te beleven! Wat is jouw leukste zomerherinnering?

Kindvriendelijk Geraardsbergen

Goed nieuws!! Geraardsbergen werd geselecteerd om Jeugdgemeente van Vlaanderen 2017-2018 te worden. Als finalist mochten we onze stad gaan verdedigen voor een jury in Brussel. Met deze prijs wil de Vlaamse minister van Jeugd een gemeente in de bloemetjes zetten voor de inspanningen die ze gedaan heeft voor kinderen en jongeren. Of we gewonnen hebben dat weten we pas binnen een paar maandjes, spannend dus...

 

Kinderen en jongeren in de stad!

Iedereen moet zich thuis kunnen voelen. In dit deeltje zetten we een aantal leuke acties/evenementen/plekken in de kijker.

De start van de zomer betekent traditioneel ook de start van de speelpleinwerking in Geraardsbergen. Speelplein Guustje heeft veel gezichten, zo kunnen kleuters ravotten op het kleuterspeelplein, de kinderen van de lagere school gaan dan weer naar groot plein en de tieners hebben een aparte tienerwerking. Kinderen met een beperking kunnen terecht op Speelplein Ondersteboven tot 15 jaar. Daarna zorgt Binnenstebuiten voor enkele leuke activiteiten. Voor ieder wat wil dus!

Het kleuter- en groot plein en de tieners waren welkom in het Sint-Catharinacollege (Wegvoeringsstraat) en Speelplein Ondersteboven mocht gaan spelen in BUBAO De Mozaïek. De jongeren van Binnenstebuiten gingen zelfs op kamp naar De Kleppe (in Everbeek). Het was een superleuke zomer! 

Natuurlijk viel er naast het speelplein nog heel wat te beleven: sportkampen, BKO De Speeldoos, cultuurkampen, het FABLAB Astertechnics, voorstellingen in het cultuurcentrum,.... Vele diensten maar ook andere verenigingen hebben gezorgd voor een zomer vol herinneringen!   

 

JULLIE MENING TELT!

Wij willen graag te weten komen wat de kinderen en jongeren denken over Geraardsbergen. Wat is goed? Wat kan beter? Lees hier hoe we dat proberen.

 Er valt al heel wat te doen in Geraardsbergen, voor kinderen, voor jongeren. Maar 1 groep wordt vaak vergeten en dat zijn de tieners tussen 12 en 15 jaar. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen. Alleen... wij kennen die tieners niet zo goed! Hoe kunnen we nu weten wat ze graag willen als we niet weten wie ze zijn? We besloten om het hen gewoon te gaan vragen. En gelukkig hebben we een grote tienerwerking op het speelplein. We nodigden hen uit voor een babbeltje en een knabbeltje en leerden heel wat bij... Daarover is september meer :-)

   

Talent @ Geraardsbergen

Veel talent in onze stad! Maar hoe proberen we dit talent in Geraardsbergen te ontdekken en te stimuleren?

Sommige jongeren zijn sportief, anderen zijn muzikaal, nog anderen zijn heel creatief. Wij kregen de vraag om eens iets te doen rond Handlettering (wat is dat nu weer? Wel, in plaats van gewoon de letters te schrijven worden ze eigenlijk getekend. Zo creëer je in no time een heel mooi werkje.). Daarom organiseerden we een workshop, wie zin had kon zo handlettering eens uitproberen. 

  

 

Terwijl deze jongeren een nieuwe hobby ontdekten hadden anderen minder geluk. Zij studeerden namelijk voor hun herexamens. Omdat ze graag samen studeren vroegen ze ons ook tijdens de herexamens onze deuren open te zetten om te komen studeren. Lief als we zijn deden we dat natuurlijk met veel plezier! Hopelijk heeft het geholpen!

Wil je meer weten of heb je een suggestie of opmerking? Laat het ons weten!

Tine Platteau - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 44 05

Sarah Van den Herrewegen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 20 77

Kindvriendelijke steden en gemeenten -  www.kindvriendelijkestedenengemeenten.be

Kinderrechten - www.kinderrechten.be

Jeugdraad Geraardsbergen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

Afdrukken