Kinderrechten op de Roefeldag (Fase 2)

                 

 

25 juni 2015

Tijdens de Roefeldag besteedden de Roefeljournalisten extra aandacht aan de Kinderrechten. Ze onderzochten of de kinderen die meedoen aan de Roefeldag deze rechten kennen. Ook de handelaren werden op de rooster gelegd.

 

 

De Roefeljournalisten namen eerst zelf de Kinderrechten onder de loep. Op school wordt rond de Kinderrechten gewerkt in het 5de leerjaar. In de wereld worden deze kinderrechten niet overal nageleefd! Hoe kunnen we ze nu koppelen aan de Roefeldag? We kunnen vragen stellen aan de kinderen: kennen ze de Kinderrechten al? Ook de volwassenen kunnen we dezelfde vragen stellen. Ook kunnen we aan elk beroep een kinderrecht koppelen. Bij de bakker bijvoorbeeld past het recht op eten. De resultaten kunnen jullie lezen in het Roefelgazetje.

 

 

Meer informatie?

Tine Platteau - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 44 05

Kindvriendelijke steden en gemeenten -  www.kindvriendelijkestedenengemeenten.be

Kinderrechten - www.kinderrechten.be

Jeugdraad Geraardsbergen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.