Speelplein Guustje (groot) (Fase 2)


                 

 18 augustus 2015

Elke voormiddag kunnen de kinderen van Speelplein Guustje (6 tot 12 jaar) kiezen uit een aantal activiteiten. Vandaag zat er ook een kinderrechtenspel tussen.

 

 

Tijdens een stadsspel gingen de kinderen naar 4 locaties. Aan elke plek konden ze een kinderrecht koppelen. Door de opdracht goed uit te voeren verdienden ze dit kinderrechten en konden ze door naar de volgende locatie.

  • De bibliotheek "Recht op Onderwijs": de kinderen kregen de opdracht een bepaald boek te zoeken en de antwoorden op enkele vragen te vinden. Dit lukte natuurlijk alleen omdat ze op school leerden lezen.
  • Jeugdcentrum De Spiraal "Recht op Ontspanning": het jeugdcentrum staat symbool voor ontspanning, daar konden de kinderen even rustig neerzitten en zich laten verwennen in het wellnesscentrum.
  • Supermarkt Match "Recht op gezonde voeding": we kopen ons eten in de supermarkt. Maar hoe komt dit eten in de rekken en hoe gaat het er achter de schermen aan toe? De kinderen konden even helpen in de winkel.
  • het Stadhuis "recht op participatie en recht op een eigen mening": in het stadhuis komt de gemeenteraad maandelijks samen. Maar wie zijn dat? Na een korte rondleiding door het gebouw mochten de kinderen eens hun eigen mening geven. Wat zouden zij veranderen in Geraardsbergen? Hoe kan de burgemeester hun mening vragen?

Een toffe en leerrijke voormiddag!

 

Meer informatie?

Tine Platteau - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 43 44 05

Kindvriendelijke steden en gemeenten -  www.kindvriendelijkestedenengemeenten.be

Kinderrechten - www.kinderrechten.be

Jeugdraad Geraardsbergen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.