Buitenspeeldag 2018

Op woensdag 18 april is het weer zo ver: BUITENSPEELDAG!

Op deze dag valt er niets te beleven op jouw favoriete televisiezenders, deze gaan een hele namiddag op zwart. Geen excuus dus om binnen te blijven en dé kans om een hele namiddag buiten te ravotten en te spelen!

 

Streesturfen en een zonnig terrasje in het centrum van de stad

De Giesbaargse Jeugddienst voorziet een uitgebreid én GRATIS aanbod.

In het centrum van de stad is er héél wat te doen aan Den Bleek. Daar kan je een sessie streetsurfen volgen, maar kan je je ook uitleven met boccabal, boogschieten, hockey en een heus hindernissenparcours. Is je stempelkaart vol? Dan krijg je een koekje en drankje én ook een leuke verrassing.

Dit jaar voorzien we voor de eerste keer ook een zonnig terrasje voor de (groot)ouders. Van hun wordt immers verwacht dat ze een oogje in het zeil houden bij hun oogappel(s).

 

Met de pretcamionette naar de deelgemeentes

Ook buiten het centrum valt er heel wat te beleven. De pretcamionettes brengen een bezoekje aan alle speelpleintjes in de deelgemeentes, dus ook bij jou in de buurt. Zij brengen niet alleen een koekje en drankje mee, maar ook een leuke verrassing voor alle SPEELBEESTEN!

 

Je ziet het, de buitenspeeldag wordt een dag waar je zéker bij moet zijn.

Trommel dus snel je klasgenootjes, vriendjes, buurjongens en -meisjes op en maak er een spetterend avontuur van!!

           

Dag van de jeugdbeweging

 

W A U A U A U A U W **

De jeugddienst heeft weer heel wat in petto op de dag van de jeugdbeweging.

Het startschot wordt gegeven om 6.30 uur op het stationsplein met een GRATIS, groot en duurzaam ontbijt voor iedereen in uniform!

Na school zijn er tal van activiteiten in JC De Spiraal en voor de kleinsten is er gratis toegang in binnenspeeltuin REPESPEELTJE!

Wees er zeker bij!!!!!!!!!!!

 

POP UP: Niet vervelen, buiten spelen!

 

 


 

Het gaat vooruit! 20 juli ging al de tweede POP-UP activiteit door. Onder het mom 'ook jongeren spelen nog eens graag' organiseerden wij een soort buitenspeeldag voor hen. Met een aantal leuke attracties en een chillzone was het Abdijpark de hotspot van de dag. En het was weer warm, de weergoden staan aan onze kant! De jongeren namen een GoPro mee om ons de attracties van binnen en van buiten te tonen. Benieuwd? Bekijk het videoverslag dan op de facebookpagina van Giesbaargse Jeugd!

 

Continue Reading

POP UP: Regen ontwijken? Fimke kijken!


 

Yes! 9 juli was het zover! Onze eerste pop-up activiteit ging door aan JC De Spiraal. Onder het motto "Regen ontwijken? Filmke kijken!" voerden we ons regenplan uit. Het ging namelijk slecht weer zijn. Maar de weergoden waren in een wisselvallige bui en gaven ons een superhete dag en avond! Daarom hebben we onze cinema naar buiten verhuisd. We maakten er een supergezellige openluchtcinema van. Zeteltjes, lampjes, kaarsjes,... Bridges of Spies (een Spielbergfilm) kon misschien niet iedereen bekoren maar een nieuw concept was geboren! Openluchtcinema voor herhaling vatbaar!

 

Continue Reading

Speelplein Guustje van start


 

Zomer! Dat betekent speelplein! Net als de voorbije jaren kunnen kinderen van 2,5 tot 15 jaar weer terecht in het Karmelieten voor een onvergetelijke vakantie. En ze zijn goed gestart! Meer info over het speelplein is terug te vinden op de pagina van het speelplein

 

de foto's worden verzamelt op de facebookpagina van Speelplein Guustje. Meer info is te vinden bij Barbara (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 054 43 44 06).

 

 

Continue Reading