guustje

Activiteit Speelplein

Speelplein Guustje is het gemeentelijk speelplein van Geraardsbergen. Speelplein Guustje bestaat uit een kleuterplein, een groot plein met aparte tienerwerking en een Speelplein voor kinderen met een beperking nl. Speelplein Ondersteboven. Op Speelplein Guustje kunnen alle kinderen vanaf 2,5jaar terecht om een keitoffe vakantie te beleven.

Hier meer info!

Speelplein Guustje

OPGELET: Vanaf de zomer van 2018 werken we met een nieuw inschrijvingssysteem. Kom je naar het speelplein? Registreer je (gezin) alvast op https://reservaties.geraardsbergen.be, zo verloopt de aanmelding tijdens het speelplein vlotter. Registreren is niet zo moeilijk, alle stappen worden hier uitgelegd. Meer info bij Jolien (054 43 45 37).

Groot plein:

Het Groot plein is er voor kinderen van 7 jaar tot 15 jaar. Op Groot plein leeft de visie dat de kinderen kunnen kiezen wat ze precies willen spelen of doen. De kinderen kiezen elke dag uit een 4-tal activiteiten die voorbereid worden door de animatoren om in de voormiddag te spelen. In de namiddag is er open spel aanbod en opnieuw een 2-tal activiteiten waaruit de kinderen kunnen kiezen.

Op het groot plein is er een aparte werking voor de tieners: De Tienerwerking. Deze werking is voor kinderen van 12 jaar tot 15 jaar. Deze kinderen hebben de keuze om bij de tienerwerking te gaan of op het groot plein te blijven.

Animator zijn bij de tienerwerking, betekent sterk in je schoenen staan en de grens tussen vrienden en animator goed kunnen bewaken.

 

Kleuterplein:

Het Kleuterplein is er voor kinderen vanaf 2,5 jaar tot 6 jaar. Op het Kleuterplein is er een specifieke structuur omdat kleutertjes doorgaans nogal nood hebben aan een duidelijke dagindeling.

De kleuters worden in minstens 2 groepen ingedeeld ( afhankelijk van de hoeveelheid kleutertjes die er zijn die dag) waarbij de ene groep start met een knutselactiviteit en de andere groep ondertussen een doe-activiteit uitvoert. Daarna wisselen de groepen.

Hetzelfde systeem geldt voor de namiddag. Meestal is er 1 keer per week ook hoekenwerk.

 

Locaties:

Tijdens de paasvakantie vind je het speelplein in JC De Spiraal. (Zakkaai 29, 9500 Geraardsbergen)

Tijdens de zomervakantie spelen we  in  het Sint - Catharinacollege (Wegvoeringstraat 14, 9500 Geraardsbergen => Middelbaar, ingang via grote grijze poort)

 

Algemeen:

Wil je meer informatie over de speelplein periodes, de tarieven, het dagverloop,...? Klik dan hier.

De data van 2018 vind je hier.

De privacyverklaring van Speelplein Guusje kan je hier nalezen.