Animator worden?

Speelplein Guustje is het gemeentelijk speelplein van Geraardsbergen. Speelplein Guustje bestaat uit een kleuterplein, een groot plein met aparte tienerwerking en een Speelplein voor kinderen met een beperking nl. Speelplein Ondersteboven. Op Speelplein Guustje kunnen alle kinderen vanaf 2,5 jaar terecht om een keitoffe vakantie te beleven.

Animatoren

Wij organiseren onze speelpleinwerking samen met tal van vrijwilligers die als animator instaan voor de begeleiding van de kinderen. Ze bereiden de activiteiten voor, spelen met de kinderen, spelen toneeltjes, en  zoveel meer. Zij zorgen voor het spelplezier van uw kind.

Wat doen we voor animatoren?

Tijdens het speelplein:

- De animatoren worden begeleid en gecoacht door de hoofdanimatoren.

- Op donderdagavond wordt er een animatorenavond georganiseerd.

- Tijdens het speelplein zijn er ook voldoende momenten waarop de animatoren samen voorbereiden, opruimen, spelletjes spelen.

 

Doorheen het jaar

- Animatorenavond: Ook tijdens het jaar brengen we de animatoren samen om  enkele leuke activiteiten te doen.

- Infomoment + speelpleincafé: Iedereen is welkom. Er wordt informatie gegeven over het speelplein. Hoe ziet een speelpleindag eruit? Wat zijn de verwachtingen naar de animatoren?  Nadien krijg je de kans om tijdens het speelpleincafé kennis te maken met andere animatoren , ervaringen uit te wisselen,... Zeker de moeite waard om te komen.

- Vormingsweekend: We geven onze animatoren ook kansen om te groeien . 1 keer per jaar trekken we  naar een andere locatie op vormingsweekend. Er zijn verschillende activiteiten, workshops, activiteiten voorbereiden,.. Een weekend vol gezelligheid, spelplezier, vriendschap,..

- Opbouwweek : De week voor de zomervakantie organiseren wij de opbouwweek. Hier komen we met alle animatoren samen om dingen klaar te  maken voor de speelpleinzomer. Er worden decors gemaakt, activiteiten voorbereiden, nieuwe spelletjes bedenken, workshops en natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning.

- Animatorcursus: Zelf organiseren we geen animatorencursussen, maar werken we wel samen met de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking (VDS). Zij organiseren cursussen specifiek voor speelpleinwerking. We helpen je graag bij de inschrijving. Wie een cursus volgt, kan ook een deel van zijn cursus terugbetaald krijgen via de jeugddienst.

 Algemeen

Ben jij een nieuwe animator en wil je graag voor de eerste keer op het speelplein staan? Download dan hier de animatorenfiche. Vul deze in en spring eens binnen bij de jeugddienst van Geraardsbergen om deze af te geven. Barbara is de verantwoordelijke voor het speelplein.

Heb jij al op Speelplein Guustje of Ondersteboven gestaan? Download dan hier de  animatorenfiche. Vul deze in en ofwel mail ze door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ofwel binnenbrengen bij Barbara

Heb je nog vragen of bedenkingen? Wil je meer informatie?  Stuur ze gerust door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check zeker ook onze Facebookpagina