guustje

Activiteit Speelplein

Speelplein Guustje is het gemeentelijk speelplein van Geraardsbergen. Speelplein Guustje bestaat uit een kleuterplein, een groot plein met aparte tienerwerking en een Speelplein voor kinderen met een beperking nl. Speelplein Ondersteboven. Op Speelplein Guustje kunnen alle kinderen vanaf 2,5jaar terecht om een keitoffe vakantie te beleven.

Hier meer info!

Speelplein Ondersteboven

OPGELET: Vanaf de zomer van 2018 werken we met een nieuw inschrijvingssysteem. Kom je naar het speelplein? Registreer je (gezin) alvast op https://reservaties.geraardsbergen.be, zo verloopt de aanmelding tijdens het speelplein vlotter. Registreren is niet zo moeilijk, alle stappen worden hier uitgelegd. Meer info bij Jolien (054 43 45 37).

Zomervakantie

Speelplein Ondersteboven is een werking specifiek voor kinderen met een beperking van 4 jaar tot … wanneer het kind plezier heeft op het speelplein! Kinderen die naar het buitengewoon onderwijs naar school gaan zijn welkom alsook kinderen die specifieke noden hebben of zijn/haar plaats niet vinden in het reguliere speelplein! De kinderen worden op Speelplein Ondersteboven meestal in 4 groepen ingedeeld.

Bij de indeling van de groepen wordt gekeken naar de leeftijd van de kinderen, maar eveneens naar het functioneringsniveau van de kinderen. Belangrijkste is dat de kinderen zich goed voelen.  In de namiddag spelen we een groot spel met alle kinderen samen en nadien mogen de kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen. Speelplein Ondersteboven heeft zijn werking in de lokalen van De Mozaïek, Boelarestraat 3 in Geraardsbergen.

Kamp Ondersteboven

In de paasvakantie is er geen speelpleinwerking  voor Ondersteboven. Maar niet getreurd. Tijdens de tweede week van de paasvakantie gaan we met de kinderen op Kamp. 4 dagen trekken we er met de kinderen op uit om allerlei leuke spelletjes en activiteiten te doen. Tijdens het kamp kruipen ze elke avond moe onder de wol. Het hoogtepunt van de paasvakantie voor vele kinderen en animatoren. De kinderen krijgen een aparte uitnodiging voor het kamp in de loop van februari.

Jaarwerking Ondersteboven

Omdat we de kinderen niet zolang kunnen missen, doen we elke 2 maand een jaarwerking. Op zaterdagnamiddag komt iedereen naar de Spiraal en spelen we leuke spelletjes tussen 14u00 en 17u00. Elke keer valt er iets anders te beleven.

Al deze activiteiten worden uitgewerkt door de animatoren en hoofdanimatoren. Zij geven  elke keer opnieuw het beste van zichzelf.

 

Algemeen:

Wil je meer informatie over de speelplein periodes, de tarieven, het dagverloop,...? Klik dan hier.

De data van 2018 vind je hier.

De privacyverklaring van Speelplein Guusje kan je hier nalezen.